Image

Hakken dragen zonder pijn – Draag je graag hoge hakken? Zorg dan dat dit je voeten niet te veel belast

3 min. leestijd
Toon meer

Leven op grote hoogte

 

Natuurlijk zijn we allemaal dol op hoge hakken. Maar hoe leuk, vrouwelijk en modieus het leven ‘op grote hoogte’ ook is, we moeten wel aan een aantal dingen denken als we willen dat onze voeten comfortabel en gezond blijven. Hansaplast heeft de beste tips, van winkelen tot schoenen dragen, en een paar slimme oplossingen voor Manolo-verslaafden.

Overlevingstips voor hoge hakkenfans

Image
Koop schoenen met hoge hakken altijd een halve maat groter
Image
Hansaplast Anti-Druk Patches beschermen tegen wrijving © Hansaplast

Het is slim om een maatje groter te kopen. Zorg dat er wat ruimte is, zodat je voeten kunnen uitzetten. Koop ze bij voorkeur ’s middags als je voet een beetje is uitgezet.

Om je tenen te beschermen, of je hielen of een ander deel waar wrijving kan zijn, vooral in puntige schoenen met hakken, gebruik je Hansaplast Anti-Blaar Gel of Hansaplast Anti-Druk Patches die je precies op maat kunt knippen. Dit haalt de druk van de betreffende delen. En als je een kussentje in je schoen doet ter hoogte van de bal van je voeten, loop je wat gemakkelijker.

Weet hoe je op
hakken moet lopen

Wankelend lopen is niet erg elegant en dan loop je ook het risico van enkelblessures.

Bij hoge hakken rust veel van je gewicht op de bal van je voeten. Dat betekent dat je op een heel andere manier moet lopen dan wanneer je op platte schoenen loopt. Beweeg van hiel en bal naar teen: waarbij de hiel en de bal tegelijkertijd de grond raken.

Pas je loop aan: als je hoge hakken draagt, neem je grotere stappen dan je anders doet. Het zorgt ervoor dat je een beetje naar achteren leunt wat er gracieus uitziet en je ook een betere balans geeft.

Image

Als je een verstokte fan van hoge hakken bent, let dan wel op de risico’s. Draag minder hoge hakken om orthopedische schade te voorkomen. Zelfs een klein beetje kan al veel uitmaken (een hak van 5 cm zorgt bijvoorbeeld voor minder problemen dan een hak van 8 cm).

Image
Zorg dat je elke dag andere schoenen draagt
Image
Doe je hoge hakken af en toe even uit

Wissel je schoenen met hakken af. Draag niet telkens hetzelfde paar schoenen, vooral als deze druk leggen op één bepaald deel van je voet. Zo houd je likdoorns op afstand.

Als je een likdoorn hebt op een van je tenen, gebruik dan een van de slimme oplossingen van Hansaplast. Een Hansaplast Likdoornpleister pakt niet alleen de likdoorn aan, maar beschermt je voeten ook tegen de druk.

Leuk en goed
voor je voeten:
wissel je schoenen met hakken af

Kies zo nu en dan voor hoge hakken met een open teen – dan zitten je voeten niet zo "opgesloten".

Probeer de tijd dat je op hoge hakken loopt te beperken door een extra paar schoenen mee te nemen in de auto of in je tas. Vervolgens kun je ze omwisselen op de plaats of event waar je wilt verschijnen op hoge hakken. En onthoud: Wanneer je voeten pijn doen, doet je hele lichaam pijn.

Neem voor meer informatie over Hansaplast producten contact op met de Hansaplast Hotline (0900-2075020, ca. €0,10/min).
Lees altijd eerst de gebruiksinstructies die in de verpakking van onze producten zitten.

Verwante artikelen

Verwante producten